Mannenkoor Terpander

Het Leuvens mannenkoor Terpander werd in 2016 opgericht met als doel de muziek voor mannenkoor op te waarderen. Sinds de start zingen we met een geëngageerde groep van jongemannen op hoog niveau koormuziek uit verschillende stijlen, tijden en strekkingen. Tussen de tweewekelijkse repetities door oefenen de koorleden thuis verder, met partituren of via luisterfragmenten.

We repeteren om de twee weken op zondagavond van 20u tot 22u in het zaaltje naast de Sint-Michielskerk, Naamsestraat Leuven. Interesse om mee te zingen? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@terpander.be.

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige evenementen? Klik hier.

Aankondigingen

Cantata for Lent

Gepost op 12 februari 2023, 21:37

Doorheen de muziekgeschiedenis werd prachtige (koor)muziek voor de passietijd geschreven. Denk maar aan de wereldberoemde passies van Johann Sebastian Bach. Maar wist u dat er ook recente mooie passiemuziek bestaat uit eigen land? In dit concert brengen mannenkoor Terpander en vrouwenkoor Cappella Concinite koormuziek rond de thematiek van de Goede week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag). Naast het centrale werk ‘Cantata for Lent II’ van Ludo Claesen, brengen de twee koren een eigen selectie van liederen. Terpander zingt werken van Bikkembergs, Schroyens, Van Nuffel en van Steenberge en Cappella Concinite van Brahms, Goemanne, Liszt, Pergolesi e.a. De koren worden hierbij begeleid door orgel, strijkkwintet, (alt)hobo en fluit.

U kan dit concert bijwonen op zaterdag 25 maart 2023 om 20 uur in de Sint-Kwintenskerk in Leuven. Van harte welkom!

Leiding: Ludo Claesen en Koen Vits

(Alt)hobo: Nele Joosen – Fluit: Steven De Baecke – Orgel: Joris Ceoen

Strijkkwintet: Anouck Vaassen (viool), Andreas Moulin (viool), Marjan Bosmans (altviool), (cello), Karen Van Humbeeck (contrabas)

Bestel hier uw tickets voor dit concert. 

vvk: 20 euro – kassa: 25 euro

Een kansentarief met 80% korting op de basisprijs is beschikbaar voor UiTPAS-houders uit het Leuvense die daar recht op hebben. Houders van een Uitpas regio Leuven kunnen hun ticket reserveren door een mail te sturen naar: bestuur@terpander.be 

Met steun van Koor en Stem Vlaams-Brabant

Passieconcert met Cappella Concinite

Gepost op 13 januari 2023, 10:56

Onze vorige samenwerking met Leuvens dameskoor Cappella Concinite smaakte naar meer. Daarom zullen we samen met hen een passieconcert brengen in de Sint-Kwintenskerk, op zaterdagavond 25 maart.

Op het programma staat centraal de 'Cantata for Lent II' van componist Ludo Claesen (tevens dirigent van Cappella Concinite). Daarrond zullen de koren ook elk een eigen programma brengen. Terpander brengt muziek van eigen bodem, gecomponeerd door Raymond Schroyens, Kurt Bikkembergs, Sebastiaan van Steenberge en Jules Van Nuffel.

Hooglied in Zang en Zand

Gepost op 1 mei 2022, 21:32

Het Leuvense vrouwenkoor Cappella Concinite, het Leuvense mannenkoor Terpander en de Genkse zandkunstenaar Immanuel Boie brengen samen het Hooglied, het “lied der liederen” tot leven. Componist Sybrand Maertens creëerde een buitengewoon klankdecor op basis van orgel met vele oosterse klanken. Live wordt dit aangevuld met trombone (Arne De Clerck), elektrische gitaar (Sascha Heims), sopraan Noriko Yakushiji (de bruid), orgel (Stan van Rompay) en een Joodse Sjofar (ramshoorn).

Dr. Oktaaf Boie, een taalkundige, heeft de antieke teksten bewerkt en herschikt onder ‘geloof , hoop en liefde’. Hij is de vader van zandkunstenaar Immanuel. Immanuel, ook De Zanderling genoemd, strooit fijn droog zilverzand op een lichtbak en tekent hierin met zijn vingers, volledig in harmonie met de muziek en de teksten. Dit wonderlijke proces wordt simultaan geprojecteerd op een groot scherm tussen enerzijds het mannenkoor, anderzijds het vrouwenkoor. Geef u over aan de liefde en laat u vallen in onze tedere handen… en klanken!

U kan dit concert bijwonen op zaterdag 11 juni om 20 uur in Genk (Kerk O.L.V. van Fatima, Bret-Gelieren) en op zaterdag 18 juni om 20 uur in de O.L.V. van Troostkerk in Heverlee o.l.v. Koen Vits.

Hooglied in Zang en Zand: banner

Partnership met UiTPAS Leuven

Gepost op 1 mei 2022, 14:55

We zijn blij te kunnen melden dat Terpander nu partner is van UiTPAS Leuven!

Concreet betekent dat dat

  • UiTPAS-kaarthouders in Leuven (en omliggende gemeenten) punten kunnen verdienen door naar onze concerten te gaan;
  • Personen met recht op het UiTPAS-kansentarief onze concerten zullen kunnen bijwonen aan een korting van 80%.

We zijn nog aan het werken aan de technische details van de integratie, maar je zal heel binnenkort tickets voor onze concerten kunnen boeken binnen het UiTPAS-programma!

Intussen kan je alvast een kijkje nemen op uitinleuven.be voor nog heel wat meer interessante activiteiten georganiseerd door UiTPAS-partners in onze regio.

Blog

PASSIO

Gepost op 6 maart 2022, 15:17

Op zondag 27 maart brengt Mannenkoor Terpander een passieconcert waarbij oud en nieuw versmelten tot een prachtige muzikale beleving. (lees meer)

Coronaproof herstart

Gepost op 14 september 2020, 15:50

Na een (te) lange periode zonder zang, is Mannenkoor Terpander in september herstart met de repetities. We werken toe naar 2 publieke optredens in najaar 2020. (lees meer)

Persmoment lenteconcert

Gepost op 28 februari 2019, 14:41

We werden gevraagd het persmoment voor Amateurama - het overkoepelende event waarbinnen ons lenteconcert 'Tussen vlier en beek' i.s.m. Natuurpunt Leuven valt - op te luisteren op woensdag 3 april. Dit zal plaatsvinden om 15u op de site van de abdij van Vlierbeek, waar op vrijdag 26 april ook ons lenteconcert zal plaatsvinden.
Het wordt een voorproefje van ons concert met een beperkte bezetting, maar we kijken er desalniettemin naar uit om er mee iets moois van te maken! (lees meer)

Een drukke novembermaand

Gepost op 28 september 2018, 14:41

In november heeft Mannenkoor Terpander maar liefst drie concerten op de kalender staan. (lees meer)

Liedjes voor de slapelozen

Gepost op 29 maart 2018, 10:05

Mannenkoor Terpander wil u graag van harte uitnodigen op wat alweer een mooie samenwerking met jong-dameskoor Arion belooft te worden. (lees meer)